Peter presenterar band.
1 av 2
Peter presenterar band. - Foto: Privat
Totalt har det blivit omkring 20 konserter.
2 av 2
Totalt har det blivit omkring 20 konserter. - Foto: Privat

Peter förlorade sina föräldrar i cancer – nu hjälper han andra

Genom projektet Rock mot cancer har Peter Knutsson samlat in hundratusentals kronor till Cancerfonden.


Om Cancerfonden

Vem som helst kan starta en insamling till Cancerfonden. 

För att börja startar man ett användarkonto och därefter är det bara att påbörja insamlingen. 

För lite drygt två år sedan förlorade Peter Knutsson sin mamma i cancer. I början av 2014 tog sjukdomen även hans far. 

Sedan två och ett halvt år tillbaka driver han välgörenhetsprojektet Rock mot cancer som anordnar konserter och andra events. 

Peter startade insamlingen när hans mor var sjuk och sedan hans föräldrar lämnade jordelivet har han fortsatt för att hedra deras minne och hjälpa andra som drabbats. 

Samlat in 263 000

Pengarna som projektet genererar går oavkortat till Cancerfonden. Hittills har cirka 263 000 kronor samlats in, och pengarna kommer från konserterna samt donationer.

– Jag har fått en del hjälp men i grund och botten är det jag som driver det, säger Peter till Nyheter24 och fortsätter:

– Mestadels har vi anordnat konserter men även en del andra grejer, bland annat en aktion.

Ett tjugotal konserter 

Under åren har Peter ordnat sponsorer och ett trettiotal företag har hjälp till med olika saker. Rock mot cancer har anordnat omkring 20 konserter, de flesta i Stockholm, men även på andra håll. 

Totalt är det över 60 band, stora som små, som har ställt upp och spelat. Blande de mest namnkunniga återfinns dödsmetalbandet Grave. Banden får inte någon ersättning, men trots det upplever Peter att alla vill hjälpa till.

– Jag jobbade tidigare på musikhuset Black Sheep i Solna och har lyckats knyta en del kontakter med artister därifrån. Den enda gången någon tackar nej till att spela är när de inte kan, annars ställer folk upp.

Sätt att lätta på hjärtat

Peter driver även bloggen Rock mot cancer. Där kan man följa projektet och ta del an information om konserter. 

– Jag har fått en hel del respons, framförallt på bloggen. Det är många som är inne och läser och jag får höra många historier, både roliga och tragiska.

Peter beskriver bloggen som ett sätt att få ordning på tankarna och lätta på hjärtat.

– För mig har det varit det. Jag har ju själv inte varit drabbad, men jag har förlorat mina föräldrar. Så mitt sätt att lätta på trycket är bloggen, men samtidigt är alla är olika, säger han och fortsätter:

– För mig funkar det att dela med mig, och jag hoppas att andra tycker samma sak. 

Gör berättande video

Just nu håller Peter på att samla in klipp till en film. Tanken är att göra en video där människor får berätta om sina upplevelser av sjukdomen, oavsett om det är de själva eller någon närstående som drabbats.

Framåt sensommaren blir det mer konserter och aktiviteter. 

– Det kommer att vara en konsert i Stockholm den 31 augusti och sedan kommer det hända andra grejer längre fram. Jag kommer att ha samarbeten med andra insamlingar, bland annat en som skänker tavlor, säger Peter Knutsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse och näringsförbud för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han ska bland annat ha fått klienter att testamentera sina förmögenheter till honom.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.