Den lätt politiska Blocket-annonsen.
1 av 4
Den lätt politiska Blocket-annonsen. - Foto: Faksimil Blocket
Hans något ovanliga sätt att både sälja prylar och saluföra politiska övertygelser.
2 av 4
Hans något ovanliga sätt att både sälja prylar och saluföra politiska övertygelser. - Foto: Faksimil Blocket
Han säljer även en hink med "F!n färg" och slår ett slag för RUT-avdraget.
3 av 4
Han säljer även en hink med "F!n färg" och slår ett slag för RUT-avdraget. - Foto: Magnus Thulin
Ett foto på en ren husfasad, som en kommentar till Stockholms klotterpolitik.
4 av 4
Ett foto på en ren husfasad, som en kommentar till Stockholms klotterpolitik. - Foto: Magnus Thulin

Han säljer politiskt korrekt kavaj på Blocket

Under rubriken "Manchesterkostym för politiskt modemedveten" säljer Magnus Thulin iväg sin gamla kostym.


"Det påstås blåsa vänstervindar varför jag vill passa på att sälja min manchesterkostym modell Birger Schlaug", skriver Stockholmaren Magnus Thulin i sin Blocketannons. Kostymen ska även "passa utmärkt till en Mao eller Che Guevara t-shirt".

När Nyheter24 når honom på lördagseftermiddagen berättar han att han lade upp annonsen vid lunchtid samma dag.

"Mitt sätt att bidra"

– Jag ville sälja min kostym och tänkte att jag kunde föra ut mina politiska åsikter samtidigt. Det är mitt sätt att bidra och lyfta olika politiska frågor som jag tycker är viktiga, säger Magnus Thulin och tillägger: 

– Jag är dock inte politiskt aktiv själv.

Han säger att han har sett att det har "snurrat iväg" och att flera lite annorlunda och tokiga Blocket-annonser eller sådana som rör aktuella politska frågor har blivit virala och plockats upp av media. Eftersom han ändå tänkt sälja kostymen så kunde han helt enkelt passa på att sätta ner foten lite.

Skurhinken inte till salu

Men den skrikrosa skurhinken och tavlan som är med i annonsen visar sig i inte vara till salu. Det var mer ett "lockbete", som han själv beskriver det. Ett sätt att kommentera andra politiska frågor han anser viktiga.

– RUT anser jag att man ska värna om. Det har öppnat upp för fler företag och gjort svarta jobb vita.

Och tavlan, "en inverterade Banksy" var en kommentar till den debatten som först i flera år i Stockholm om nolltoleransen för graffiti och klotter. 
 
– Det är skönt utan klottar, menar Thulin.

Annonsen plockas ner av blocket

Men strax därefter plockas annonsen bort. Det visar sig att det är köp- och säljsajten som tagit ner den med följande motivering:

"Annonsen avser inte en specifik vara eller tjänst. Att använda Blocket för generell marknadsföring, förmedling av budskap eller övrig information, såsom beskrivning av en verksamhet eller ett generellt utbud är inte tillåtet"

Den nya annonsen  avslutas i samma andemening som den tidigare där han skriver:

"Jag vet, det är orättvist men än så länge styr Alliansen och Sverige är ett hårt land där bara HAN med pengar klarar sig och alla andra får det sämre."

Hoppas på att Reinfeldt ska få fortsätta

På frågan om han kände sig manad att lägga upp annonsen som en föjd av det dåliga opinionsläget för Alliansens och Moderaterna svarar han:

– Man ser ju hur opinionssiffrorna rör sig fram och tillbaka. Det är bara att se, men jag hoppas på att Reinfeldt ska få fortsätta vara statsminister.

Det återstår att se om Blocket låter den ligga kvar längre än den förre.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.