- Foto: Sara Andersson

Fick förlåtlapp från brevbäraren – med reklam från SD

Martin fick inte bara SD-reklam i brevlådan, utan också en förlåtlapp – signerad brevbäraren.


SVERIGE. Flera svenska hushåll har de senaste veckorna fått hem post från Sverigedemokraterna. Under torsdagen har även Posten skickat ut Sverigedemokraternas valsedlar inför söndagens val, skriver Lajkat.

I samband med utdelningen av SD-material har brevbärare tidigare protesterat, bland annat genom ett initiativ som heter "Brevbärare mot rasism". Även under dagen har de tagit ställning och beklagat sig över att tvingas dela ut SD-valsedlarna.

Lämnade förlåtlapp

Men en av brevbärarna valde att gå ett steg längre. Tillsammans med SD-utskicket skrev han en lapp, som landade i bland annat Martins brevlåda. På den bad han om ursäkt för att han tvingats dela ut rasistisk propaganda.

– Jag tycker att det är ett underbart initiativ. Det är med glimten i ögat och man förstår ju att han måste göra sitt jobb. Men det ligger faktiskt en hel del propaganda i det han delar ut, säger Martin till Lajkat.

Dulny på valsedeln 

Sajten skriver också att Christoffer Dulny, som tidigare i veckan avslöjades ha uttryckt sig grovt rasistisk på hatsajten Avpixlat, fanns bland namnen på valsedlarna, samt på stor bild på Dulny i foldern. 

– Det blir ännu mer ironiskt när man öppnar bladet och inser att han som är ordförande inte längre är kvar på sin post på grund av rasistiska uttalanden, säger Martin till Lajkat.

Val
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.