Partiarbetare attackerades.
Partiarbetare attackerades. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

MUF beskjutna med luftpistol – utesluter inte politiskt motiv

Medlemmar ur Moderata ungdomsförbundet utsattes för en attack med luftpistol. En person skadades.


BORÅS. Medlemmar ur Moderata ungdomsförbundet attackerades med luftpistol när de satte upp valaffischer i Borås, skriver BT.

– Vi var uppe och satte upp nya spurtaffischer inför valet, säger Oliver Öberg, ordförande i Moderata ungdomsförbundet Södra Älvsborg, till BT.

Enligt Öberg ska en bil ha kört fram mot gruppen som stod och satte upp affischer och avlossat två skott med en luftpistol.

Träffades i bröstet

Första skottet missade men andra träffade en man som fick ett sår på bröstet. Han skadades dock inte allvarligt men enligt Öberg var gruppen skärrad efter incidenten.

Öberg misstänker att det ligger ett politiskt motiv bakom attacken.

– Jag tycker att det är beklagligt. Det är en trend vi ser, att det politiska klimatet blir lite hårdare. Jag känner absolut med honom som blev träffad. Jag vet inte säkert om det finns ett politiskt motiv, men vi stod där i kampanjtröjor och höll på med valaffischer så vi kan inte utesluta ett politiskt motiv, säger Öberg.

Två män greps

Två män i 20-års åldern greps och är nu misstänkta för misshandel, brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen. De är dessutom misstänkta för narkotikabrott, skriver BT.

Muf
/
/
Val
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!