Ung tjej hade inte råd med bindor – fick pengar av kille i kön

Ibland krävs det så lite för att beröra så mycket. När en flicka inte hade råd att betala, gav en okänd man henne pengar.


Andra skrattade – men Mattias hjälpte mannen som föll ihop i värmen

En äldre man kollapsade i värmen – då var Mattias, 25, den enda som brydde sig.

– 15 personer stod bara och tittade på, berättade han för Nyheter24.

ESKILSTUNA. 28-åriga Veronica Orrholm Zentio jobbar på Lidl i Eskilstuna, och berättade på Facebook om hur en ung flicka klev in för att köpa bindor – men att hennes pengar inte räckte till två paket. 

"Hon kommer tillbaka och gråtandes och säger att hon bara tar ett paket", skriver Veronica i sitt inlägg.

– Det är en speciell situation att köpa bindor när man är ung, det minns man själv. Jag tyckte så synd om henne, säger Veronica till Nyheter24.

"Sken upp och tackade"

Hon säger att flickan var i tidiga tonåren. Som tur är slutar inte historien där. I stället klev en något äldre kille fram som räddaren i nöden. Han "klappar henne på kinden och torkar bort hennes tårar och ger henne 100 kronor och går sedan sin väg". 

– Flickan sken upp och tackade. Den fina gesten gjorde min dag, det behövs flera vardagshjältar som honom, säger Veronica. 

En fin historia – som nu fått rejäl spridning tack vare Veronicas inlägg.

– Jag skrev inlägget för att jag ville dela med mig av händelsen som fick mig att le, till mina nära och bekanta, säger hon till Nyheter24.

Mannen, som är i 30-årsåldern, vet nog inte om vilken uppmärksamhet han har fått. Men på söndagen kom han in för att handla igen. Då passade Veronica på att tacka honom. 

Läs hela Veronicas inlägg här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.