Polis kunde gripa mannen.
Polis kunde gripa mannen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stoppade våldtäkt – hyllas som en hjälte

Hyllas – och kritiseras efter Facebookinlägg om hur han stoppade en våldtäkt.


Polishunden Uno stoppade våldtäkt – gärningsman greps

Uno fick upp ett spår och lyckades tillsammans med patrullen stoppa en pågående våldtäkt

STOCKHOLM. Han satt på sin balkong och hörde hur en kvinna blev brutalt överfallen och insläpad i ett buskage utanför huset.

Misstänkt för försök till våldtäkt

Så barfota och enbart iförd kalsonger rusade han ut och lyckades tillsammans med ytterligare ett vittne jaga i fatt och övermanna den misstänkte gärningsmannen.

– Vi fick larmet 4.03 och de här personerna höll fast den misstänkte gärningsmannen när vi kom dit, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör på polisen i Stockholm till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är en man i 30-årsåldern. Han är nu misstänkt för försök till våldtäkt.

Inlägget kritiseras

En av de två männen som var med och fångade in den misstänkte gärningsmannen återvände hem och skrev om det hela på Facebook. Ett inlägg som snabbt uppmärksammades och i skrivande stund har gillats av över 100 000 personer. "Jag hoppas du tjej som blev brutalt överfallen och insläpad i ett buskage utanför mitt hus klockan 04 inatt, mår under omständigheterna bra", inleder han sin text.

När Nyheter24 når mannen som skrev inlägget berättar han att han inte vill bli intervjuad om det inträffade – men senare lägger han till i inlägget att han vill tacka ”så hemskt mycket för alla fina ord”.

Samtidigt kritiseras mannens inlägg för att dels vara överdrivet skrytsamt – men också för att det innehåller rasistiska undertoner. Detta då han skriver om "livstids utvisning" utan att han rimligen kan känna till huruvida den misstänkte gärningsmannen är svensk medborgare eller inte.

Hela inlägget:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.