Nu forsar pengarna in för att hjälpa Mats

Mats fick fel behandling av Sahlgrenska sjukhuset och hans kropp bröts ned. Nu vill flera hjälpa honom få rehabilitering.


Sjukhusets kommentar

Sahlgrenska sjukhuset har beklagat det inträffade men säger efter en intern utredning att de inte hade kunnat göra något annorlunda. De menar att 5-10 procent fall av ALS-diagnoser senare visat sig vara något annat, och att behandlingen i sig inte är farlig, enligt TV4.  

Hjälp Mats

Donera pengar till Mats rehabilitering. Mer info finns på Facebooksidan

Mats Hanssons blev feldiagnostiserad med ALS och felbehandlad av Sahlgrenska sjukhuset. Nu kan han bland annat inte gå eller äta själv. Sjukhuset vägrar att betala hans rehabilitering, därför startade Maria Svensson Facebookgruppen "Hjälp Mats att få sin rehabilitering". Nu har donationerna börjat komma. 

– Det har gått mycket bättre än jag trodde att det skulle göra, vi är uppe i ungefär 113 000 kronor, säger Maria Svensson till Nyheter24.

Flera har donerat – "Det här är bara början"

Det har kommit donationer från alla möjliga håll. Både från hockeylag, fotbollsklubbar och privatpersoner, enligt TV4 som sände ett inslag om Mats på söndagen.

– Bara i går fick vi 1 000 kronor från privatpersoner, säger Svensson.

Maria har lyckats få gratis annonsplatser på både Tradera och Blocket. De senaste två veckorna har hon fått ihop 17 000 kronor via Tradera, berättar hon. Och hon har flera planer på hur hon ska få in mer pengar – bland annat hoppas hon på att fler idrottsklubbar kommer att ställa upp. 

– Det här är bara början, säger Maria Svensson.

Måste få behandling innan årets slut

Pengarna ska gå till ett rehabiliteringshem på Teneriffa som är ett av världens bästa enligt Maria. Hennes mål är att insamlingen ska vara klar innan året är slut. 

– Han måste få rehabilitering så fort som möjligt. Ju länge tiden går desto mer sliter det på hans kropp och behandlingen kommer inte ta lika bra, säger hon. 

Mats har blivit mer positiv

Mats har påverkats positivt av stödet han har fått berättar Maria. Ett hopp har väckts inom honom. Han fru Carina Lindström märkte en stor skillnad när IFK Göteborg uppmärksammade Mats under en fotbollsmatch. 

– Sen dess har han skrattat mer och varit glad, säger hon till TV4

Själv tycker Maria att hon har fått två helt fantastiska människor i sitt liv och vill mer än gärna hjälpa dem. 

– Målet är att Mats ska kunna äta och gå själv igen och jag tror att vi kommer nå det målet, säger Maria till Nyheter24.

ALS
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.