Samuel Ericsson.
1 av 2
Samuel Ericsson.
Ur videon.
2 av 2
Ur videon.

Samuel vill stoppa rasismen med sin låt

Samuel fick nog efter valresultatet. Här är låten om rasism som just nu börjar spridas på nätet.


Samuel Ericsson

Samuel är 22 år gammal och bosatt i Norrköping. Vid sidan av musiken arbetar han som personlig tränare.

Att valresultatet och de 13 procenten upprörde har nog inte undgått någon. Samuel Ericsson, 22, är en av dem som valt att stå upp mot rasismen.

LÄS MER: 
"8 bevis på att SD är rasister"

Planen var att släppa låten innan valet men på grund av tidsbrist gick planerna i kras och han bestämde sig för att lägga idén på is. När valresultatet presenterades kunde Samuel inte vara tyst längre. Han spelade tillsammans med vännen Simon Paldanius, in musikvideon "Stoppa rasismen".

– Vi började spela in på måndagen och var färdiga redan på torsdagen. Vi ville att det skulle gå snabbt och att budskapet skulle komma ut, säger Ericsson till Nyheter24.

Samuel är adopterad från Sydkorea och har själv fått utstå rasism under hela sin uppväxt fram till i dag.

– När jag var liten förstod jag inte riktigt. Jag blev mest ledsen och arg när jag vart kallad för kränkande saker. Nu när jag är äldre vet jag att sådant beteende inte är okej. Det är hemskt att barn får stå ut med sådant i barndomen.

Han menar att folk inte förstår innebörden av det de säger.

– Folk förstår inte innebörden av vad de säger. Folk använder n-ordet hit och dit bara för att de själva inte uppfattar ordets negativa laddning.

LÄS MER: "Astrid Lindgren "Jag avskyr all nationalism"

"Öh, så det är medmänsklighet, att vara snål och feg. Finns gott om både plats och pengar, sluta neka det men inte enligt SD, hjälp dom på plats. Vi skickar dit en liten summa som ska återställa allt", rappar han i videon.

Se och lyssna här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!