- Foto: TT Bild

"Inbrottstjuven" var kroggäst som somnat på toaletten

Vi har väl alla känt oss lite sömniga på krogen någon gång, men den här killen tog det ett steg längre.


STOCKHOLM. Strax efter sex i morse fick polisen i Stockholm in ett larm om inbrott på en nattklubb på Söder i Stockholm.

En patrull tyckte ut – men när de kom fram möttes de inte av inbrottstjuvar.

Innanför glasdörrarna stod en morgontrött man och såg lite vilsen ut.

LÄS MER: Man låstes in i galleria – satte sig i bar och söp: "Trevligt men ensamt" 

– Inbrottstjuvar brukar inte riktigt bete sig sådär. Och vi kunde inte komma in och han kunde inte komma ut, så till slut fick vi ringa någon som jobbar på krogen som kunde komma och öppna, säger Viktor AdolphsonSödermalmspolisen till Nyheter24


Och det visade sig att mannens enda brott var att vara lite sömnig på söndagskvällen. Han hade gått in på toaletten vid tiotiden på kvällen, suttit sig ner – och somnat. Åtta timmar senare hade han vaknat och råkat sätta igång det rörelsekänsliga inbrottslarmet. 


– Han hade helt enkelt tagit en åtta timmars tupplur på muggen, och han hade sovit gott så han var ganska nöjd, säger Viktor Adolphson.

Enligt polisen fick mannen en god natts sömn och kände sig pigg och fräsch. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du somnat på ett opassande ställe?
Tack för din röst!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.