Kvinnorna försökte hjälpa tiggare – och blev hotade med våldtäkt.
1 av 2
Kvinnorna försökte hjälpa tiggare – och blev hotade med våldtäkt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen valde att lägga ner utredningen.
2 av 2
Polisen valde att lägga ner utredningen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Försökte hjälpa tiggare – våldtäktshotades

De försökte göra en god insats för samhällets utsatta – vilket provocerade en man så mycket att han hoppades att de skulle bli gruppvåldtagna.


Annonsen:

Så skrev de i sin annons på Blocket: 

"Jag och några vänner känner att vi vill hjälpa till och agera nu! Därför tänker vi, att någon borde ju ändå veta av en lägenhet, nånstans, som uthyres. Storlek spelar ingen roll, en liten etta är bättre än inget! Andra hand går så klart bra det också. Beroende på storlek osv så borde det iaf kunna funka som en övernattningslägenhet, kanske kan dom turas om? Huvudsaken den är uppvärmd. Att de sedan kanske kan ta en varmdusch också är nog inte helt fel”.

UMEÅ. Maya Dunkels och Johanna Moström ville göra en insats för tiggarna i Umeå – och satte ut en annons på blocket för att kunna hjälpa till med den akuta boendesituationen, skriver Västerbottens-Kuriren.

Deras goda gärning ledde till ett flertal mycket obehagliga mejl – och en man gick så långt att han hotade de båda med våldtäkt.

"Att ni aldrig lär er"

”Hoppas du skojjar! Vem vill ha sina bostäder förstörda? Alla vet vi vad det är för pack du har för avsikt att hysa in … Hoppas det slutar likadant för dig som för 19-åringen i Ö-vik. Att ni aldrig lär er” ska en man ha skrivit i ett mejl, uppger Västerbottens-Kuriren.

Ett mejl som skickades bara dagar efter att en ung kvinna blivit gruppvåldtagen i Örnsköldsvik.

– Jag blev chockad när jag läste mejlet. Jag har aldrig stött på något liknande förut, säger Johanna Moström, som också polisanmälde det inträffade, till Västerbottens-Kuriren.

Polisen utreder inte

En utredning som polisen så gott som omgående valde att lägga ner – men i stället hittade Västerbottens-Kuriren själva mannen, som är hemmahörande i södra Sverige, och ringde upp honom för att få en förklaring.

– Ja, det är så jag tänker, sa han till tidningen.

När Västerbottens-Kurirens reporter frågade hur han menade fick även han ett otrevligt svar.

– Det ska du ta och skita i. Hej då, din djävla idiot, sa mannen till tidningen.

Tidigare dömd

Västerbottens-Kuriren har även gått igenom mannens Facebooksida och konstaterat att han även där uppträtt rasistiskt, bland annat genom att skriva nedsättande om tiggare. Han har också flera gånger länkat till den rasistiska sajten Avpixlat. Tidningen skriver också att han sedan tidigare är dömd för att ha misshandlat en kvinna med ett knytnävsslag.

/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.