En katt har våldtagits till döds. OBS. Genrebild.
En katt har våldtagits till döds. OBS. Genrebild. - Foto: Facebook/TT

Katt död efter brutal våldtäkt – polisen söker gärningsman

På tisdagen hittades en skadad katt i Halmstad. Någon hade våldtagit den med ett föremål stort som en femkrona, så brutalt så katten fick avlivas.


Vet du något?

Har du uppgifter om fallet?

Kontakta polisen: 114 14

HALMSTAD. En kvinna hittade under tisdagen sin katt allvarligt skadad och hon valde då att ta kontakt med Kattfotens katthem i Halmstad, uppger tidningen Expressen. 

Kattens skador skulle visa sig chockera alla. Någon hade penetrerat den, så brutalt och våldsamt att katten senare fick avlivas. 

– Vi fick ett meddelande från en ledsen ägare som berättade att den hittat sin katt knappt vid livet, säger Mia Karlsson från Kattfotens katthem, till tidningen. 

"Som en femkrona"

Föremålet som katten penetrerats med ska storleksmässigt ha varit jämförbart med omkretsen på en femkrona, uppger Karlsson, som även berättar att de under året haft problem med plågeri i området. 

Katter ska tidigare bland annat ha blivit rakade och sparkade.

Gärningsmannen på fri fot

Kattägaren har polisanmält händelsen, något som bekräftats för Expressen. I anmälan står det bland annat att katten hittats på granntomten, något som ägaren tror var ett medvetet val från gärningsmannens sida. 

Enligt polisen, som säger att sådana här händelser är ovanliga, är det svårt att utreda dessa typer av fall. Ofta saknas spår och bevismaterial, och gärningsmannen är inte sällan svår att hitta. 

Dock är det viktigt att anmäla, säger Gith Thedvall, kommunikatör vid Hallandspolisen. 

– Man ska absolut anmäla alla fall av djurmisshandel och bortsprungna husdjur, säger Thedvall till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.

Patient började brinna i ansiktet under operation

Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.