Restaurang anklagas för sexism – naken rumpa på annons

Restaurangen i Norrköping får kritik för sin annons där en naken rumpa syns.


NORRKÖPING. Restaurangen Hugo har mottagit kritik för sin sexistiska reklam för grabbkvällen de anordnar, skriver Dagens Media.

På bilden ses en rumpa i stringtrosor och restaurangen har valt att sprida bilden med texten "Pojkar, grabbar, killar, män, se hit! Hugo Nattklubb anordnar en kväll för bara er!".

Restaurangen lockar med buffé, bowling samt "värdinnor som serverar och pysslar om er".

"Kvinnan som sexobjekt"

Bland annat har Sveriges Kvinnolobby har kritiserat annonsen.

På sin Facebooksida skriver de: "Reklamen framställer kvinnan som ett rent sexobjekt och är kränkande och nedvärderande för kvinnor i allmänhet. 'Värdinnor' ingår i biljettpriset för kvällen. Reklamen utnyttjar sexuella anspelningar med löftet om 'en liten överraskning' och att killarna ska 'skämmas bort ordentligt'".

"Bara en rolig bild"

Hugos vd Nedim Ergul kan dock inte förstå kritiken helt.

– Jag förstår inte riktigt varför det blir sån rabalder, det är ju bara en grabbkväll. När det är tjejkväll och man hänger ut halvnakna män är det inga problem. Det här är bara en rolig bild och så gör man det väldigt stort. Det är ju inte som att det är en strippklubb där man drar av sig allt vi gör reklam för. Sådant här kan man ju se på en badstrand, säger Ergul till Dagens Media och fortsätter:

– Nej, bilden är tagen på en vanlig tjej som ställt upp frivilligt. Hon är stolt över sin stjärt och det är mest en rolig grej, det finns inget sexigt med det. Det hade varit skillnad om det var stringtrosor och man såg mer framifrån. Då hade jag kanske kunnat hålla med litegrann.

Hugos kommer inte heller att plocka bort annonsen, skriver Dagens Media.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att kritiken är överdriven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.