Elevernas briljanta protest på skolfotot – mot Åkesson och SD

Vill stå upp och stå ut mot mängden.


GÖTEBORG. Vad kan man använda sitt skolfoto till? Well, bland annat så kan man välja att utnyttja spexfotot för att kritisera Sverigedemokraterna och deras politik. Lite som klass NA12C på Hulebäcksgymnasiet.

– Vi sympatiserar inte med deras politik och sätt att se på människor, säger eleven Patricia Spång Lundahl, som håller i skylten på spexfotot, till Aftonbladet.

En del av eleverna i klassen har invandrarbakgrund, och eleverna ville helt enkelt protestera.

– Vi hade en diskussion om vad vi ville ha för upplägg på vårt spexfoto. Det var ganska rejäl förslagstorka i början men sen kom två seriösa förslag upp. Det ena var att vi skulle klä ut oss till Star Wars-karaktärer och det andra var att göra något mer drastiskt, något som skulle stå ut från mängden, säger Spång-Lundahl till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi sympatiserar inte med deras politik och sätt att se på människor. Vi är alltså emot rasism och för jämställdhet.

Bilden sprids nu också snabbt på nätet och delas friskt. En tweet som hyllar det hela har i skrivande stund fått över 600 retweets.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.