Mannen hade larmat SOS. Men väl på plats stoppades utryckningspersonalen av en ilsken hund.
1 av 2
Mannen hade larmat SOS. Men väl på plats stoppades utryckningspersonalen av en ilsken hund. - Foto: TT Bild
Viktor Adolphson är yttre befäl vid Södermalmspolisen.
2 av 2
Viktor Adolphson är yttre befäl vid Södermalmspolisen.

Ilsken hund stoppade ambulans – beväpnad polis tvingades ta sig in via skylift

En ilsken hund höll på att ställa till det ordentligt för utryckningspersonal som skulle rädda en person som hade svårt att andas.


STOCKHOLM. SOS Alarm fick in ett larm från en person som uppgav att han hade svårt att andas. Men samtalet bröts och ambulans ryckte ut till mannens adress. 

På plats möttes de av en ilsken hund om gjorde det omöjligt för personalen att komma in i lägenheten. Man tillkallade då en polispatrull och gjorde sig beredda att gå in i lägenheten via skylift. 

– Det var jobbigt. Polisen var tungt beväpnade och var beredda att skjuta hunden, säger Viktor Adolphson på Södermalmspolisen till Nyheter24

"Han skulle låta hunden bita honom"

– En av poliserna som gick in förberedde sig mentalt och tänkte att han skulle låta hunden bita honom i ena armen så att han kunde skjuta hunden med sin fria hand, så det var väldigt dramatiskt, fortsätter Adolphson. 

Men så långt behövde det inte gå. När utryckningspersonalen till slut kom in i lägenheten, via en skylift, var mannen inte där. Tydligen hade han befunnit sig på annan plats när han ringt samtalet som bröts, enligt Södermalmspolisen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.