Jane var personen som Anna letade efter. Nu har de fått kontakt.
Jane var personen som Anna letade efter. Nu har de fått kontakt.

Hon svimmade av framför sina barn – nu har hon hittat sin okände välgörare

När Anna kollapsade kom en okänd kvinna till undsättning. Nu har den okända vardagshjälten dykt upp – Nyheter24 har pratat med henne.


STOCKHOLM. I veckan kundeNyheter24 berätta om mamman Anna, som fick oväntad hjälp av enfrämmande kvinna efter att ha kollapsat på ett Apotek i Arningeutanför Stockholm.

Allt Anna visste omkvinnan, som hade tagit hand om hennes två döttrar medan hon lågmedvetslös, var att hon hette Jane. Anna efterlyste Janepå Facebook, och ganska snart dök hon upp.

Blev rörd av efterlysningen

– Det var minsambo som berättade att jag var efterlyst på Facebook och attefterlysningen hade delats av över 2000 personer. Jag blev såoerhört rörd över att de ville ha tag på mig och att Annas döttrarhade frågat efter mig på sjukhuset, säger Jane Westermark tillNyheter24.

Hon berättar attdet var helt självklart för henne att hjälpa till när hon såg attAnna låg avsvimmad.

– Det första jagsåg var den lilla tjejen som stod bredvid och som hade fruktansvärdpanik. På ren instinkt ville jag hjälpa till. Jag har själv enmamma som varit svårt sjuk så jag har gått igenom liknande, detkändes helt naturligt att gå fram.

Efter en stund berättade flickan att hennes syster satt och väntade i bilden. Jane bestämde sig för att de båda skulle gå dit. 

– Hon blev ju chockad när en vilt främmande kvinna kom med hennes gråtande lillasyster och berättade att deras mamma kollapsat och att ambulansen var på väg. Men vi började prata lite och efter en stund fick jag dem att varva ned. Det kändes lite tråkigt att se dem åka iväg i ambulansen, vi connectade verkligen, och jag visste ju inte vad som skulle hända. 

Kommer att hålla kontakten

Men efter Annas efterlysning på Facebook har nu alltså Jane åter fått kontakt med den djupt tacksamma familjen. 

–  Ja, Anna har ringt mig och överöst migav tack och hennes äldsta dotter har skrivit ett jättefintmeddelande till mig på Facebook. Jag blev otroligt rörd. Jag hoppas att jag får chansen att träffa dem snart, berättar Jane. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.