Leif fällde älg – med boulekula

En älgko tog sig in i Leifs trädgård för att äta äpplen. Det visade sig vara ett misstag.


VÄSTERÅS. Leif Fornstedt från Västerås fick oväntat besök av några älgar som tog sig in i hans trädgård och började äta äpplen. Leif gick ner och jagade bort dem, men efter en stund kom en av älgarna tillbaka. 

– Hon sprang in här och fortsatte äta på ett annat träd. Men då tänkte jag att det ska hon inte få äta sönder. Så jag springer ner och hojtar och då kommer hon mot mig. Det enda jag hade i närheten var en boulekula som jag kastar och sen springer jag. När jag tittar tillbaka ser jag fyra ben sticka upp i luften, säger Leif Fornstedt till Jakt & Jägare. 

Leif trodde först att älgkon hade svimmat av, men när han gick fram visade det sig att älgen var död. 

– Nästa gång kastar jag inte en boulekula, då blir det nog en tennisboll. Jag har fällt älgar innan, men inte av så här stor kaliber, säger Leif till Jakt & Jägare.

Se Jakt & Jägares intervju med Leif här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du grejat det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

1 timme sedan
Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.