Den nya drogen, som injiceras, kan ha livshotande konsekvenser.
Den nya drogen, som injiceras, kan ha livshotande konsekvenser. - Foto: TT Bild

Ungdomar används som försökskaniner när ny dödsdrog testas

Nu varnar sjukvårdspersonal för en ny nätdrog, som kan ha fruktansvärda bieffekter.


STOCKHOLM. PV8 är namnet påden nya nätdrogen som sjukvårdspersonal nu varnar för. Drogen, som är en såkallad forskningskemikalie och som injiceras med kanyl, beskrivs hafruktansvärda bieffekter, enligt Sveriges Radio Norrbotten.

– Användarna fårkraftiga infektioner och stora svullnader på huden. Andra biverkningarär att användarna blir kraftigt förvirrade och att puls ochblodtryck kan sjunka till livsfarliga nivåer, säger KjellLindström, sjuksköterska på missbruksenheten vid Sunderby sjukhustill Sveriges Radio.

Drogen är i nuläget heltlaglig och lätt att få tag på via internet. Säljarna skickar utgratisprover för att få veta hur drogen ska doseras, och därmedanvänds ungdomar som försökskaniner för langarna.

Enligt SverigesRadio utreder nu Folkhälsmyndigheten om ett förbud mot drogen.  

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Måste myndigheterna bli snabbare på att förbjuda nya droger
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.