Latmask
1 av 2
Är du trött på jobbet? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Även om du har kostym kan du vara trött
2 av 2
Latar du dig när du väl är på plats? - Foto: AP

Därför slappar och latar du dig på jobbet – förklaringen

Brukar du slöa på jobbet? Är du en av dem som hänger på Facebook i ställlet för att göra dina arbetssysslor? Här får du förklaringen till ditt beteende.


Nu har sociologen Roland Persson kommit fram till varför vi har en tendens att slappa på jobbet. Han nämner främst två anledningar.

– En av de största anledningarna är att man inte tycker att jobbet är meningsfullt. Dessutom så vill vissa hämnas på arbetsgivaren genom att stjäla pengar, säger han till Dagens Nyheter.  

Slappar inte med flit

För många är inte slappandet en aktiv handling utan man gör det mot sin vilja i vissa situationer. Det  rör bland annat kontorsarbetare som inte har koll på hur lång tid en arbetsuppgift kan ta, enligt Roland Persson. 

– Många blir glada över att de mer tid på sig än vad som egentligen krävs. Men sen blir det tråkigt när de inte har så mycket att göra.

Pratar inte om slappande

Om man slappar sig igenom dagarna en längre tid är det mindre chans att det kommer upp på ytan. Varken chefen eller den anställde vill avslöja något. 

– Ingen chef skulle erkänna att verksamheten drivs av slöfockar. Då är det bättre att verksamheten verkar vara effektiv. 

Och inte heller skulle någon anställd erkänna sitt slappande heller, skriver Dagens Nyheter

– Det kan ge allvarliga konsekvenser, avslutar Persson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Slappar du på jobbet?
Tack för din röst!