Mmmm pizza.
1 av 3
Mmmm pizza. - Foto: TT
Konstig pizza.
2 av 3
Konstig pizza. - Foto: TT
Mera pizza.
3 av 3
Mera pizza. - Foto: TT

Här hittar du Sveriges billigaste pizzor

Onlinepizza.se har släppt sitt "pizzaindex" för 2014, som visar att priserna mellan städerna varierar en hel del.


Undersökningen

Enligt pressmeddelandet är statistiken i undersökningen hämtad ur Onlinepizzas databas, och har kompletterats och säkerställts med en telefonundersökning. Den innefattar också restauranger som inte finns i onlinepizzas bas.

Att dega – notera ordleken – 76 spänn för söndagspizzan är inte så kul. Men det är precis vad du får göra om du bor i Stockholm, staden som av de 20 städer på Onlinepizzas "pizzaindex" för 2014 har den dyraste pizzan.

I Södertälje är det däremot andra pizzabullar. Där kostar en Vesuvio 58 bagare i snitt. Billigt är det också i Malmö och Eskilstuna där det räcker med cirka 60 kronor för att mätta magen med den italienskinspirerade delikatessen bestående av ost, tomat och skinka. 

Priset gått upp

Generellt sett har landets pizzor blivit dyrare. På en Vesuvio, som i snitt kostar 64,55 kronor, ökade priset med 3,47 procent mellan 2013 och 2014. Ökningen beror på bättre råvaror och kvalitet, tror Anders Signell, vd för Onlinepizza.se.

– Hämtmat blir en allt viktigare del i vårt vardagspusslande. Med det kommer också kraven på nyttigare och bättre råvaror. Prishöjningen på pizza tror vi beror på den kvalitetshöjning vi ser i pizzaköken, säger han i ett pressmeddelande.

Högtiderna störst

På nyårsdagen, även kallad internationella äta pizzadagen, svullas det som mest pizza i Sverige. Därefter följer annandag jul, midsommardagen och halloween som populära dagar. Bland veckodagar sticker söndagen ut som den absolut populäraste.  

Tabellen nedan visar snittpris på en Vesuvio, avvikelse för rikssnittet, och procuentuell förändring mellan 2013 och 2014 för Sveriges 20 största städer. 

/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Pizza?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar och kor på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Vid ett tillfälle blev två grisar slagna med en bräda och upprepade gånger fick djur otillräcklig bedövning.