Mensfest.
Mensfest. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Vill hylla kvinnorna – med en mensfest

På Internationella kvinnodagen kommer en mensfest att anordnas för att hylla kvinnan.


STOCKHOLM. Den 8 mars, på Internationella kvinnodagen, kommer Teater Bristol ställa till med en mensfest, skriver Allt om Stockholm.

– Vi ska ha föreläsare och det kommer gå att köpa menskoppar och annat som har med mensen att göra. Sen öppnar baren och det blir konsert och fest. Kvällen kommer att gå från allvar till trams, säger Daniela Kullman, teaterns konstnärliga ledare, till Allt om Stockholm.

Baren kommer att helt haka på menstemat och i stället för vanliga drinkar så kommer så kallade mensdrinkar att serveras.

– Den är inte helt rinnande utan snarare lite tjock. Jag har lämnat blodplasma så kanske skulle man också kunna ha lite drinkar med klumpar i med någon slags gele, haha!

Tar upp endometrios

Både tjejer och killar är välkomna till festen. Tanken är att man ska ta upp  upp sjukdomen endometrios – som innebär att kvinnan har extrema magsmärtor under mensen.

– Jag är extremt allmänbildad och läser mycket, men hade aldrig hört om endometrios. När jag läste att tio procent av alla kvinnor har sjukdomen tänkte jag att det inte kan vara sant. Det är sjukt att inte fler vet om det! Folk brukar ju retas ibland och säga 'har du mens eller?' men det här är ju en helt annan sak. Det är en kronisk sjukdom och jag har inte vetat att det är allvarligt. Vi vill skapa förståelse kring denna sjukdom, säger Kullman, till Allt om Stockholm.

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra sätt att uppmärksamma mensen på?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.