Här är samma sökning fast ordet UNHCR är tillagd. Organisationen vill demonstrera arbetet de gör för de syriska flyktingar.
Här är samma sökning fast ordet UNHCR är tillagd. Organisationen vill demonstrera arbetet de gör för de syriska flyktingar.

Den gripande videon visar skillnaden mellan att vara barn i Sverige och i Syrien

UNHCR släpper en känslosam video för att uppmärksamma hur bra vi har det i Sverige.


Hjälporganisationen UNHCR, United Nations High Commissioner for Refugees, släpper nu en film för att uppmärksamma den ohållbara situationen i Syrien

Inga hem i Syrien

Trots att den bara är drygt en minut lång är budskapet är uppenbart. Videon visar en datorskärm där sökmotorn Googles bildsida är uppe. Någon skriver in "Hem Sverige", på engelska. Bilderna som kommer upp som sökresultat är på röda hus med vita knutar, lyxiga lägenheter och villor vid vattnet. 

Sedan görs samma sökning, fast ordet Sverige byts ut mot Syrien. Bilderna som nu kommer upp visar sönderbombade hus, byggnader utan tak och städer som jämnats med marken. Samma typ av sökning görs om fast orden byts ut från hem till barn och bil. Skillnaderna är extrema. 

Vädjar om hjälp

Videon avslutas med att en sökning görs på "Barn Syrien UNHCR". På skärmen visas då bilder på leende barn som ser hälsosamma ut. 

UNHCR vill med videon visa hur bra vi har det i Sverige och hur akut situationen för människorna i Syrien är. Men de vill också uppmärksamma att de kan hjälpa. 

Kriget i Syrien har pågått i nästan fyra år och drygt fyra miljoner syriska flyktingar har hittills sökt skydd hos UNHCR. Barnen är de som drabbas allra hårdast.

Se den gripande videon:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du videon är ett bra sätt att uppmärksamma detta på?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.