Polisen utreder nu våldet mot 9-åringen

UPPDATERAD. ”Ofta kan sådant på bild se mer anmärkningsvärt ut än vad det är.” Men nu väljer ändå polisen att utreda.


Polisen väljer till slut att utreda händelsen där en ordningsvakt dunkade en nioårings huvud i golvet på Malmö centralstation. 

Under måndagseftermiddagen cirkulerade klippet på vakten som trycker ner en nioårig pojkes huvud mot marken inne på centralstationen i Malmö för att han sägs ha plankat på tåget.


Bildkälla: Faksimil YouTube

Klippet som filmades av ett vittne har skapat starka reaktioner och de inblandade ordningsvakterna har blivit tagna ur tjänst, men ingen polisanmälan har gjorts mot vakten.

"Kan se mer anmärkningsvärt ut än vad det är”

– Vi har tittat på det här inslaget och bedömt att det inte finns anledning att gå vidare med det. Det är inte så att det våldet överskrider… alltså ofta kan sådant på bild se mer anmärkningsvärt ut än vad det är. Det handlar ofta om att man ofta måste övermanna en person för att den inte utsätta sig själv för mer skada, säger Lars Förstellpressinformatör på polisen i Skåne till Metro på måndagen och fortsatte:

– Det kan se horribelt ut men man är tränad att göra de här omhändertagandena på våldsamma personer.

Anders Lönnebo, VD på Svensk Bevakningstjänst AB där ordningsvakterna är anställda, säger till Metro att ärendet ska utredas samt att vaktbolaget kommer att prata med de inblandade och vända sig till polisen för att se hur de ska gå vidare.

Uppdaterad 08:10

Lars Förstell, pressekretere på polisen i Malmö, säger till SVT att de nu ska granska ärendet på nytt då flera polisanmälningar har kommit in från allmänheten

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.