Semmelpizza.
1 av 4
Semmelpizza. - Foto: Anna Cardelius
Korvsemlan.
2 av 4
Korvsemlan. - Foto: ALF OSKARSSON
Wrapsemlan.
3 av 4
Wrapsemlan. - Foto: Tössebageriet
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.
4 av 4
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.

Här är semlornas semla – semmelpizzan

Pizza = gott! Semla = gott! Semmelpizza = dundersuccé.


Semmelwrapen, semmelpommes, semmelkorven, hemlan och allt vad det heter. Vinterns stora snackisar i bakverksvärlden har helt klart varit olika semmelvarianter. Och nu, lagom till Fettisdagen kommer den – semmelpizzan – som går att hitta på Hagabageriet i Stockholm. 

– Det var så mycket med semmelwrappen, så vi ville göra något eget. Eftersom vi är ett tårtkompani kom vi på idén med pizza, i och med att den är rund, säger bageriets ägare Anna Cardelius till Nyheter24.

Bageriets semmelpizza marknadsförs i samarbete med Onlinepizza och finns att beställa för 300 kronor. Då räcker den till åtta personer.

Några direkta likheter med en traditionell pizza har den inte, förutom formen då.

– Botten är en semmelbulle, sen så är den bakad med mandelmassa i stenugn. På toppen är det grädde och rostad mandel.

Trots att semmeldagen i skrivande stund bara börjat har pizzan redan sålt bra.

– Vi har tagit emot flera beställningar, speciellt i dag på semmeldagen. Men om någon vill beställa den efter kan vi nog ordna det också.

Bildkälla 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en semmelpizza?
Tack för din röst!