Jimmie Åkesson.
1 av 5
Jimmie Åkesson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson.
2 av 5
Jimmie Åkesson. - Foto: Lars Pehrson
SD-ledaren kan tvingas betala tillbaka en stor summa pengar.
3 av 5
SD-ledaren kan tvingas betala tillbaka en stor summa pengar. - Foto: TT
4 av 5
- Foto: TT Bild
Fredrik Skavlan
5 av 5
Fredrik Skavlan - Foto: MAJA SUSLIN

Jimmie Åkesson: "Jag känner mig inte förnedrad av Skavlan"

Nu talar Jimmie Åkesson ut efter comebacken i Skavlan.


Jimmie Åkesson gästade förra veckan Skavlan där han meddelade sin återkomst efter den fem månaders långa sjukskrivningen. Efter sin medverkan i programmet har Skavlan både hyllats men också kritiserats av flera SD-anhängare. Programmet har anmälts 300 gånger till granskningsnämnden.

Sverigedemokraternas vice partiledare Jonas Åkerlund har bland annat kritiserat Fredrik Skavlan för att vara en lydig hund som saknar både heder och yrkesstolthet.


Bildkälla: TT Bild

Men Jimmie verkar inte hålla med de Sverigedemokrater som riktat stark kritik mot Skavlans behandling av honom.

– Jag känner mig inte särskilt förnedrad. För mig var det som vilken intervju som helst, och det är väl det som har upprört många - man hade kanske förväntat sig något annat i det programmet. Jämför man med hur andra partiledare har hanterats av Fredrik Skavlan så har det sett lite annorlunda ut. Det har inte varit så kritiskt, utan mer handlat om vilka hockeylag man tycker är bra. Men det är som det är, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Osäker på vad som visades i tv

Jimmie håller heller inte med Åkerlund och tror att Skavlan kan blivit påverkad av andra medier inför intervjun.


Bildkälla: TT Bild

– Den får stå för honom. Som jag sa, jag tror att om Fredrik Skavlan helt själv hade fått styra den här intervjun så tror jag att den hade sett lite annorlunda ut, men det är bara vad jag själv tror. Osäker på vad som visades i sändningen, säger Åkesson till Expressen.

Och på frågan om vad han tycker om att hälften av inspelningen klipptes bort svarar han:

– Det vet man ju innan man ställer upp att det här är deras produkt och att de ska göra ett program av det här. De använder materialet som de själva vill. Man kan tycka vad man vill om det, men så är det. Jag tycker inte att det är schysst, men så är det ju.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.