Problem i skogen.
1 av 3
Problem i skogen. - Foto: Faksimil SVT
Simone Lönander.
2 av 3
Simone Lönander. - Foto: Faksimil SVT
Hästar.
3 av 3
Hästar. - Foto: Faksimil SVT

Välplanerade sexmöten i skogen stör ridklubb

Madrasser utplacerade i skogen, dumpade kondompapper – och en irriterad ridklubb.


JÖNKÖPING. Well, det här är en liten aning udda nyhet. En ridklubb i Hyltena strax utanför Jönköping har fått problem – med människor som gillar att "göra det" ute i det fria.

Bildkälla: Faksimil SVT Nyheter Jönköping

Det är SVT Jönköping som berättar om hur en ridväg som klubben brukar använda sig av även kommer till användning för andra – andra som träffas för att ha anonymt sex i skogen. Möten som, enligt SVT, planeras på nätforum. Man exemplifierar det hela med inlägg som "någon som är sugen på att ses vid Hyltena för skönt sex idag? Hör av er i så fall!” och "Par, tjejer eller män. Sugna på dogging i vårvärmen vid Hyltena efter 15? Hoppas vi hörs och ses".

Ännu så länge har dock ridklubben Volt inte hamnat helt i hetluften.

– Vi har ju inte sett det ”in action”, men vi ser ju på skräpet vad det är de gör här, säger Simone Lönander, som jobbar på ridklubben, till SVT och fortsätter:

– Det har pågått under hela tiden vi har varit här och först trodde vi att det skulle lugna ner sig när de upptäckte att vi i ridklubben måste gå här. Men det har det inte gjort.

SVT Nyheter Jönköping tar också jobbet och åker ut till den aktuella grusvägen – och lyckas få ett gäng bilar att lämna platsen. Däremot hittar man lite andra spår. Porrtidningar, kondompapper, utplacerade madrasser – och en damstövel som hänger på en gren fem meter upp i luften.

Och ridklubben kan inte välja en annan väg heller – de riktar sig nämligen till funktionshindrade, både barn och vuxna med såväl psykiska som fysiska handikapp. Därför behöver de, enligt Lönander, använda just den vägen där de anonyma sexmötena äger rum eftersom att bredden behövs för de elever med dålig balans.

Hon är också orolig för eleverna.

– Jag är ju rädd att eleverna ska få se något de inte ska få se när de är ute och rider, säger hon till SVT.

Det är även andra boende i området som störts av det hela och enligt SVT har man också vid ett flertal tillfällen också kontaktat kommunen – dock utan gensvar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.