1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Marléne vann mot cancern: "Jag tänkte på mitt barn"

Marléne fick sitt cancerbesked två dagar innan adoptionspapprena skulle bli klara.


Marléne berättar hela historien

i sin blogg.

Marléne Bagleborn, 39, stod i duschen när hon kände något hårt i det ena bröstet, en knöl som hon tänkte skulle försvinna. Men efter ett tag började den skava mot bh:n.

Efter en månad berättade hon för sin man och efter två månader bestämde hon sig för att ringa bröstmottagningen i Göteborg. För dem berättade hon om knölen och om att både hennes mamma och mormor gått bort i bröstcancer. Samma vecka fick hon en tid hos läkaren som sa att det såg ut att vara en ofarlig cysta.

– Sjuksköterskan sa att det inte såg farligt ut och att man brukar kunna se tecken på att det blir en grop runt knölen om det är en tumör, säger Marléne till Nyheter24.

Efter ett tag upptäckte hon gropen. Samma dag som hon skulle på återbesök ringde läkaren och sa att hon måste förbereda sig på att ta nya prover.


Läkarbesöket var ingen trevlig upplevelse, läkaren var kall, hårdhänt och sa ordet "tumör". Dagen efter skulle Marléne åka på semester för att fira bröllopsdag med sin man, men det blev en tung semester.

Det blev dags för ett nytt läkarbesök. Nu skulle hon få veta vad testerna visade. Marlénes väninna som var mammaledig och som följt med vid varje besök hittills följde med den här gången också, men väntade i väntrummet.

– Jag gick in i rummet och där satt läkaren som bläddrade i min journal, och sa sa han det här är precis som vi misstänkte. Då andades jag ut, de trodde ju att det var en ofarlig cysta, men sen sa han "det är en cancertumör, du har bröstcancer". Och efter det vet jag inte vad som hände, jag hamnade i ett svart hål och plötsligt var min väninna i rummet. Jag vet bara att jag skrek "Mitt barn!!!", säger Marléne.

Bara två dagar senare skulle Marléne och hennes man Markus få deras hemutredning klar för att äntligen få adoptera efter 4 års ofrivillig barnlöshet. Men läkarens ord tröstade.

“Du är sjuk nu men vi kommer göra dig frisk”

Marléne kom tillbaka till situationen och ringde sin man. Efter några timmar föll han ihop. Och där efter påbörjade resan med cellgifter och behandlingar.



Idag, snart tio år senare, är Marléne frisk och lever tillsammans med sin man Markus och sina två barn.

– Jag har ett fantastiskt liv i idag, min man och jag är så otroligt tighta. Känner mig verkligen frisk. Ibland undrar jag om det verkligen var jag som var sjuk.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.