Mikaela har skrivit ett Facebookinlägg där hon berättar att hennes kroppsuppfattning har ändras sen hon fick barn.
1 av 4
Mikaela har skrivit ett Facebookinlägg där hon berättar att hennes kroppsuppfattning har ändras sen hon fick barn. - Foto: Mikaela Bergström
Inlägget tokhyllas.
2 av 4
Inlägget tokhyllas. - Foto: Mikaela Bergström
"Min mage har burit på det dyraste som finns, mina två fantastiska barn, så jag kan inte annat än älska den, hur degig den än må vara", skriver hon i inlägget.
3 av 4
"Min mage har burit på det dyraste som finns, mina två fantastiska barn, så jag kan inte annat än älska den, hur degig den än må vara", skriver hon i inlägget. - Foto: Mikaela Bergström
Mikaela vill att hennes dotter ska lära sig att älska sig själv, och att inte prata illa om andas utseende.
4 av 4
Mikaela vill att hennes dotter ska lära sig att älska sig själv, och att inte prata illa om andas utseende. - Foto: Mikaela Bergström

Småbarnsmammans magbild har ett viktigt budskap till barnen: "Ni duger som ni är"

I ett Facebookinlägg skriver Mikaela att hon och hennes tvååriga dotter har kommit fram till att alla magar är fina, oavsett hur de ser ut.


Ett av Sveriges kanske just nu mest gillade Facebookinlägg tillhör mamman Mikaela Bergström. Hon har lagt upp en bild på sin mage och har bland annat skrivit om hur hennes kroppsuppfattning ändrats sedan hon fick barn. Och om hur viktigt det är att inte prata negativt om kroppen inför barnen.

– Annars så rätt som det är går de och säger negativa saker om sina kroppar, säger Mikaela till Nyheter24.

Hon har en tvåårig dotter som har börjat fråga om kroppen, därför känns det extra viktigt att prata positivt om den.

– Hon kommer att matas med bilder och reklam om hur det "rätta utseendet är". Jag vill visa att det är okej att se ut hur man vill, det är okej att att ha en "tjock" eller "platt" mage.

Bildkälla: Mikaela Bergström

Mikaela har själv en gång i tiden sagt att "hon måste gå ned i vikt". Men nu har hon insett att sådana negativa kommentarer om kroppen bara skulle skada hennes barns syn på sig själva, och på andra.

– Jag är livrädd att de ska komma hem en dag och berätta att någon varit elak, eller att de själva varit elaka, säger hon och fortsätter:

– I grunden vill jag att de ska förstå att de är bra som de är.

Mikaelas inlägg tokhyllas. Cirka 54 300 personer gillar det i skrivandets stund. Och enligt Mikaela har flera tjejer har hört av sig och berättat att de mått dåligt över sin mage men att de nu, tack vare bilden, mår bättre i sig själva.

Hon har nästan inte fått någon negativ respons, förutom några negativa kommentarer efter artikeln i Expressen som var först med att uppmärksamma inlägget.

– Någon skrev att min dotter är för liten att förstå. Men jag kan själv inte se något fel med att tänka på vad jag säger, säger hon och avslutar:

– Jag har äntligen lärt mig att acceptera mig som den jag är, för att mina barn ska älska sig själva som de är.

Här är inlägget i sin helhet:

Faksimil/Facebook

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!