Här bygger Mikael ett eget samhälle bakom stängda grindar

Mikael är den som ligger bakom ett av Sveriges första Gated Community.


GNOSJÖ. Vissa drömmer om en lägenhet i stan, eller i ett fint litet hus på landet. Andra drömmer om att bo i inhägnat område, avskilt från omvärlden, i ett så kallat "gated community".

En av dem är Mikael Eliasson, som enligt SVT snart har förverkligat sin dröm om att bo i ett sådant område. Nästa vecka lanseras ett av hans projekt, Strandudden, med cirka 150 bostäder.

– Det handlar om trygghet, säger Mikael Eliasson. I den perfekta världen kan man lämna sin bil olåst, men så är inte verkligheten, säger han till SVT.

Bildkälla: Faksimil/SVT

Och den som helst aldrig vill lämna den trygga vrån behöver inte oroa sig. Här kommer det finnas både lekplats, spa, boulebana och en privat badplats. Det kommer även finnas en vaktmästare som klipper gräs och skottar snö – perfekt för den som inte vill röra ett finger.

– Många gillar det här med all inclusive och vill ha det i sin vardag också.

Mikael tycker inte alls det är konstigt att människor vill stänga in sig bakom murar och en grind. Det vill säga att de vill bo lite som alverna i Sagan om ringen gjorde. För enligt honom finns det olika områden inom varje kommun, han ser ingen skillnad.

Han säger att även allmänheten kommer att få röra sig i området. Ja, i alla fall på strandpromenaden.

Och tro det eller ej finns det redan ett antal som visat ett stort intresse för att bo i Mikaels inhängda område.

– Ja, jag hade visning i helgen för några danskar och både folk från kommunen och utanför har hört av sig, säger han till SVT.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du på i ett gated community?
Tack för din röst!