Lisa Holm.
1 av 3
Lisa Holm. - Foto: Polisen/Google Maps
Mordet på Lisa Holm.
2 av 3
Här är kaféet där Lisa jobbar. - Foto: Google Maps
Lisa Holm, 17.
3 av 3
Lisa Holm, 17. - Foto: Polisen

Nu letar Missing People efter Lisa, 17: "All hjälp behövs"

Alla frivilliga är välkomna att hjälpa till i sökandet efter Lisa Holm.


Lisa Holm, 17, försvann i söndags kväll och polisen har sedan dess letat intensivt i området. Nu ska även Missing People ge sig in i sökandet.

– Det stämmer, jag är på väg upp till området nu, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig på Missing People till Nyheter24.

Samling för skallgången är klockan 13 eller 13.30, och alla som är över 18 år är välkomna att delta. Mer information om var samlingsplatsen är och exakt när skallgången drar igång kommer att gå att hitta på Missing Peoples Facebook-sida.

– Vi har inte bestämt exakt samlingsplats än, men vi förväntar oss att hundratals personer kommer att dyka upp, stödet från ortsbefolkningen är fantastiskt, säger Söderlund.

Men det finns saker man kan göra även om man inte är i närheten av sökområdet och kan vara med på skallgången.

– Dela informationen om skallgången på Facebook, så att alla vänner kan se den och kanske delta, tipsar Söderlund.

Om området som ska genomsökas är det som tidigare var avspärrat av polisen känner han inte till.

Bildkälla: Polisen

Är en brottsplats

Thomas Fuxborg är informatör på polisen region väst. Han säger till Nyheter24 att om någon annan än polisen hittar spår så bör polisen kontaktas omgående, som i fallet med mobilskalet.

– Vi går alltid efter om vi försöker hitta en person vid liv eller tror om vi tror att det värsta har hänt – och då är det en brottsplats så då får andra inte vara där

– Mobilskalet var inte polisiärt material, det var militären. Vi fastställde att det var hennes och bildade då ett nytt sökområde.

Inte försvunnit frivilligt

Vad som kan ha hänt Lisa vill Rolf Atterling från Missing People inte spekulera i, men enligt kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki är tidsaspekten viktigt när det gäller den här typen av fall.

– Ju längre tiden går desto större risk är det att det är något obehagligt som har hänt, sade han till Nyheter24 på tisdagen.

Att hon försvunnit frivilligt är något som polisen har uteslutit helt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.