- Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Fyraårig flicka död när bil exploderade

Flera personer har dött utanför Torslanda.


Fyra personer dog när en bil exploderade utanför en brandstation i Torslanda, säger räddningstjänsten till Aftonbladet. Det var fyra som satt i bilen när det hände. Det är fortfarande oklart vad som orsakade explosionen, men polisen har nu uteslutit att det rör sig om en olycka.

Hörde en smäll

Det var vid 17-tiden idag som räddningstjänsten larmades om olyckan. Vittnen hörde en hög smäll när bilen exploderade i en rondell nära brandstationen i Torslanda.

– Bilen exploderade och det har flera vittnen sett, säger ledningsoperatören vid SOS Alarm, till Aftonbladet.

Bildelar flög

När Janne Wolltin körde in mot rondelen hörde han en explosion.

– Taket, eller vad det nu var, ett stycke plåt flög säkert tio meter upp i luften. Det var en sådan kraftig smäll. Det flög bildelar överallt, säger han.

Han tänkte hjälpa till men det var redan folk på plats med brandsläckare som jobbade på att släcka branden. Han säger att det var "fruktansvärt" att se platsen och att han blev illamående.

En annan som såg olycksplatsen var Elin Åkvist.

– Bilen är i spillror. Det måste varit en rejäl explosion. Runtom ligger mängder av bildelar, de ser mer eller mindre ut som kolbitar, säger Elin Åkvist som passerade platsen vid 18.30-tiden till Aftonbladet.

Polisen har startat en förundersökning gällande brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Men enligt SR är ingen i nuläget misstänkt eller gripen för brottet.

Fyraåring död

En fyraårig flicka fördes till sjukhus efter explosionen, men hennes liv gick inte att rädda.

– Jag kan bekräfta att hon är avliden. Hon dog under natten. Mer än så kan jag inte säga, säger Robert Sjölund vid sjukhusets pressjour till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!