Sökandet efter Lisa Holm fortsätter.
1 av 5
Sökandet efter Lisa Holm fortsätter. - Foto: TT
Lisa Holm, 17.
2 av 5
Lisa Holm, 17. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Lisa försvann i söndags.
3 av 5
Lisa försvann i söndags. - Foto: TT bild
Hon försvann efter jobbet på ett café.
4 av 5
Hon försvann efter jobbet på ett café. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall/TT
Missing People har medverkat i sökandet.
5 av 5
Missing People har medverkat i sökandet. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT

Polisen har omhändertagit tre personer

De ska förhöras om Lisa Holms försvinnande.


Jakten efter 17-åriga Lisa Holm fortsätter. Tre personer har tagits omhand av polis i samband att två hundpatruller sökte av ett område norr om kaféet, rapporterar Expressen.

– Det var ett bryskt gripande, säger Alex Ljungdahl, Expressen/GT:s fotograf som blev vittne till händelsen, till Expressen.

Enligt Ljungdahl förde polisen ut två personer med våld från en stor äldre stenbyggnad till en buss. Personerna fick sedan handfängsel. Efter det togs den tredje personen, en kvinna.

– Hon omhändertogs på ett lite snällare sätt. Hon fick sitta ner på en stentrappa, säger Lindahl till Expressen.

Personerna är frihetsberövade för förhör men är inte gripna enligt Omni. Det var vid klockan 20.18 som de tre personerna fördes från platsen. Enligt Aftonbladet har en villa runt 300 meter från kaféet där Lisa senast sågs, blivit avspärrad.

Jobbade nära kaféet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska tre som polis omhändertagit ha jobbat i ladugården mitt emot kaféet där Lisa arbetat. Det var också i ladan som hennes handske hittades och där har också polistekniker arbetat hela dagen. Efter att personerna tagits avbröt Missing people sökandet efter Lisa.

– Dels gör vi det för att det börjar bli mörkt, dels på grund av de här uppgifterna som framkommit, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig på Missing people, till Aftonbladet.

Chockade grannar

Grannarna som såg når polisen tog personerna tror inte att de har med Lisas försvinnande att göra, rapporterar VG.

- Polisen är på fel spår. Det är hårt arbetande människor som arbetar tio timmar per dag, sex dagar i veckan, säger grannarna, som satt ute och grillade under polisens tillslag.

UPPDATERING: Vid 22-tiden i kväll bröt polisen upp dörren till ett stall cirka en kilometer från kaféet. Presskonferensen är framflyttad till kl.00.15, uppger norska VG. Enligt Expressen har fler polistekniker kallats till platsen för att genomsöka ladan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!