1 av 6
- Foto: Polisen / Facebook
Polis vaktar avspärrningar runt två stora byggnader intill det kafé där den 17-åriga Lisa Holm försvann för en knapp vecka sedan.
2 av 6
Polis vaktar avspärrningar runt två stora byggnader intill det kafé där den 17-åriga Lisa Holm försvann för en knapp vecka sedan. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Kroppen hittades i det aktuella sökområdet, i närheten av det café Lisa Holm jobbade på.
3 av 6
Kroppen hittades i det aktuella sökområdet, i närheten av det café Lisa Holm jobbade på. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Lisa försvann i söndags.
4 av 6
Lisa försvann i söndags. - Foto: TT bild
Lisa Holm.
5 av 6
Lisa Holm. - Foto: Polisen
Missing People hade stor del i sökandet.
6 av 6
Missing People hade stor del i sökandet. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT

Polisens vackra text om Lisa Holm lämnar ingen oberörd

"Att beklaga sorgen till Lisas nära och kära känns så ynkligt i sammanhanget. Man önskar man kunde göra något mer"


"LISA. En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek tekniker stirrar hålögt ut i tomma intet och en hundförare har borrat in sitt ansikte i hundens päls. Platsen är Kinnekulle och för en stund sedan har beskedet om Lisa kommit."

Så inleds den text som polisen Sara skrivit på Facebooksidan för Polisen Östra Skaraborg. Lisa Holms död har skakat Sverige, och tiotusentals människor har engagerat sig.

Polisen Sara fortsätter med att berätta om hur hon för en tid sedan träffade en person som förlorat sin fru. Då hade livet gått vidare för alla i personens omgivning, utom för just denna, skriver Sara.

"Sverige stannat upp"

"Men i Lisas fall har verkligen hela Sverige stannat upp. Alla har berörts och lamslagits av denna händelse. Denna fruktansvärda handling som ingen av oss kommer att glömma", fortsätter hennes text.

Facebookinlägget har berört många och på bara en timme skapat stort engagemang. I kommentarsfältet uttrycker personer sin sorg, sin frustration och hyllar polisens arbete och starka text.

Fallet Lisa

Lisa Holm hittades avliden i fredags kväll. På lördagsmorgonen bekräftade polisen att kroppen identifierats. Tre personer har anhållits, en kvinna som misstänks för grovt skyddande av brottsling och två män som misstänks för mord.

På lördagen höll polisen presskonferens. Där gick man igenom fallet, hur sökande gått till, samt uppmanade media och andra att visa respekt för anhöriga och familj. En stor utredning pågår för tillfället.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.