Blomsterfyllt torg.
1 av 3
Alla sörjer Lisa efter den tragiska händelsen. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Mordet.
2 av 3
Man har flaggat på halvstång. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Lisa Holm blev bara 17 år.
3 av 3
Lisa Holm blev bara 17 år. - Foto: Polisen

​Så minns Skövde Lisa Holm

Skövde är en kommun i sorg.


Skövde. Under söndagskvällen hålls en minnesgudstjänst för Lisa Holm, som hittades mördad, i S:ta Helena kyrka där SVT Nyheter är på plats.

– Vi har fått önskemål från allmänheten om detta och jag tror det är väldigt viktigt göra något konkret tillsammans, säger prästen Karin Långström Vinge.

Hon berättar att försvinnandet har påverkat hela bygden, då Lisa var från Skövde, som nu försöker att bearbeta chocken och känslorna. Flera har lämnat blommor och kondoleanser. Och många samlades redan innan minnesgudstjänsten.

– Det känns som ondskan kommit hit, sa en Skövdebo med tårar i ögonen, skriver SVT.

TT Bild

Karin Långström Vinge säger att det är viktigt att inte tappa perspektivet då det är enstaka människor som gjort det här. För samtidigt, menar hon, är det tusen människor som deltagit i sökandet efter Lisa.

– Det är inte bara mörkt och eländigt utan det finns ett ljus också, säger Karin Långström Vinge till SVT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.