Mordet på Lisa Holm.
1 av 4
Mamman till de anhållna bröderna talar ut. - Foto: Polisen / TT
Missing people.
2 av 4
Hon visste om att det pågick ett sökande efter en försvunnen flicka. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Bröderna skulle ha kommit hem för gott.
3 av 4
Bröderna skulle ha kommit hem för gott. - Foto: TT bild
4 av 4
- Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall/TT

Mamman till de misstänkta bröderna i fallet om Lisa Holm talar ut

Mamman visste att det pågick ett sökande efter en försvunnen flicka.


Mamman till de två misstänkta bröderna för mordetLisa Holm, fick i lördags veta att hennes söner gripits.

Både mamman och frun till den yngste brodern, som bor i Litauen, är nu i chocktillstånd. Nästa månad skulle bröderna som bott i Sverige de senaste sex åren komma hem till Litauen för gott. De har haft kontakt varje dag, fram tills i fredags kväll.

– Vi ringde hela natten mellan fredag och lördag men fick inget svar på mobilen, berättar mamman. Vi har fortfarande inte fått höra något ifrån dem. Varför har ingen hört av sig till oss?, säger hon till Expressen.

Sönerna hade berättat för mamman och frun att ett sökande pågick efter en flicka som försvunnit.

Hittade handsken

– Min äldste son hittade en handske i den lada där han arbetade på måndagen. Han lyfte upp den, tittade på den och lade tillbaka den. Hans svenske chef gjorde det också. Några timmar senare kom polisen dit och sa att de inte fick arbeta mer där, säger hon till Expressen.

Lämnat DNA

Bröderna hade sedan fått lämna DNA-prov och hustrun till den yngste sonen hade sett hur en polis kom på besök när hon pratade med sin man på Skype.

Mamman berättar även att bröderna varit oroliga för att bli misstänkta på grund av deras ursprung.

Senast de hade kontakt med mamman och frun, var i fredags kväll vid halv åtta tiden då den anhållna kvinnan stått och lagat mat och den yngre sonen vart ute och fiskade.

Kontakt med svenskar

Mamman har haft kontakt med personer i Sverige som känner sönerna, som berättat att de sett de litauiska bröderna dricka kaffe utanför sitt hus kvart över sex på kvällen, samma kvälls om Lisa försvann. Hon tror sig också veta varför polisen i Sverige intresserat sig för hennes söner.

Enligt uppgifter till mamman ska sönerna ha befunnit sig i en verkstad som ligger cirka 100 meter från platsen där Lisa Holm hittades. Bröderna ska inte ha kunnat ge en bra förklaring till varför de var där, så mamman tror att det kan ha något med det att göra.

Familjen övertygade om att bröderna är oskyldiga

För både mamman och hustrun i Litauen är det hela otänkbart, de berättar för Expressen att båda sönerna är mycket skötsamma och hela släkten är övertygade om att de är oskyldiga. Mamman är säker på att de kommer släppas under tisdagen.

– De är bägge skötsamma och har aldrig varit i bråk, detta är helt otänkbart, säger mamman som nu fruktar att de ska få sina liv förstörda, till Expressen.

Den litauiska polisen har tidigare uppgett att en av bröderna har varit bekant hos polisen sedan tidigare. Mamman tror att de rör sig om ett mindre brott som han anklagades för för tio år sedan när en tv försvann under en transport.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.