1 av 5
2 av 5
- Foto: Ap
3 av 5
- Foto: AP
4 av 5
- Foto: AP
5 av 5
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här odlas det knark – mitt i svenska stan

Planterar ut plantor i protest.


Linköping har fått ett olagligt tillskott i sin botaniska fauna. Det ska nämligen, enligt uppgifter till Corren, ha planterats cannabisplantor runt om i staden. Något som den drogliberala kampanjen Operation Overgrow ska ligga bakom.

– Naturen ska inte vara olaglig, speciellt inte en medicinalväxt som cannabis, skriver en anonym talesperson för kampanjen i ett mejl till Corren.

Bild: TT

Samma uppgiftslämnare har skrivit till tidningen att det finns plantor utsatta på ett antal ställen runt om i kommunen. Kampanjen menar på att cannabis är ofarligt och naturligt – något som IOGT-NTO föga förvånande inte alls håller med om.

– Bara för att någonting är naturligt så behöver det inte vara ofarligt. Cannabis är narkotikaklassat av en orsak, säger Linda Engström, kommunikations- och påverkanschef på IOGT-NTO, till Corren.

Bild: TT

Det är inte något nytt för Linköping, redan 2007 planterade Operation Overgrow ut plantor i staden. Plantor som polisen då ryckte upp. Men när Corren nu ringer upp vakthavande befäl Björn Goding var det ingen han kände till.

– Men kan kan ju inte hålla på och plantera ut narkotika bara sådär, säger han till tidningen.

Bild: TT

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

1 timme sedan
Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.