Louise Andersson Bodin.
1 av 3
Louise Andersson Bodin. - Foto: Faksimil TV4 / TT
Adam Tensta reste sig och lämnade TV4 Nyhetsmorgon i protest mot TV4 efter Louise Andersson Bodins tidigare medverkan.
2 av 3
Adam Tensta reste sig och lämnade TV4 Nyhetsmorgon i protest mot TV4 efter Louise Andersson Bodins tidigare medverkan. - Foto: Faksimil / TV4
3 av 3
- Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX / TT

Louise Andersson Bodin stoppas från TV4:s nya satsning

YouTube-profilens planerade medverkan i TV4 avbryts.


I torsdags lämnade Adam Tensta TV4:s program Nyhetsmorgon i protest mot att kanalen tidigare bjudit in YouTube-profilen Louise Andersson Bodin som anklagats för att ha gjort rasistiska uttalanden i ett klipp.

Nu bekräftar TV4 att Bodin skulle vara med i ett nytt program som kommer att sändas under hösten. Men nu avbryter TV4 samarbetet.

Det nya programmet "Spring" ska vara ett humorprogram där kända personer jagar "springare". Kändisarna ska jaga personer, så kallade springare, som gömmer sig i stadsmiljö. Bodin skulle varit en av springarna men nu väljer alltså TV4 att inte ha med Bodin i programmet.

– Vi måste vara flexibla och nu har en situation hettat till. Hon kommer inte att delta i Spring, säger Pelle Porseryd, executiv producent på TV4, till Nyheter24.

Varför hon utesluts ur programmet vill inte Porseryd gå in på.

– Det är ingen enskild händelse utan vi gör en helhetsbedömning. Det måste vara bra för dem som är med i programmet och dem som är runt programmet, säger han.

/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt av TV4 att stoppa Bodin?
Tack för din röst!