Umeå är näst på tur när det kommer till att ha omklädningsrum för den som inte vill byta om på damernas eller herrarnas.
1 av 3
Umeå är näst på tur när det kommer till att ha omklädningsrum för den som inte vill byta om på damernas eller herrarnas. - Foto: SVENSKA DAGBLADET/TT Bild
Badhuset är klart år 2016.
2 av 3
Badhuset är klart år 2016. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Alla ska känna sig välkomna.
3 av 3
Alla ska känna sig välkomna. - Foto: Svenska Dagbladet

Här är nästa badhus som får könsneutralt omklädningsrum

Ett omklädningsrum för de personer som inte vill byta om på damernas eller herrarnas.


Det här med könsneutrala omklädningsrum är inte nytt. Det finns bland annat redan i Norrtälje och Lund. Nu är det ännu en kommun som hakar på – och det är Umeå kommun rapporterar SVT.

Det könsneutrala omklädningsrummet kommer att finnas i det nya badhuset som ska vara klart år 2016. Anledningen är att alla besökare ska känna sig välkomna, oavsett könsidentitet.

Bildkälla: TT Bild

– Vi har jobbat med tillgänglighet i bred bemärkelse, inte bara fysisk tillgänglighet utan även känslomässig. Det finns människor med olika behov och det måste vi kunna möta, som ordförande är jag jättenöjd över det här beslutet säger Ari Leinonen (S), fritidsnämndens ordförande till SVT.

Omklädningsrummet kommer att vara i form av ett mindre omklädningsrum som går att låsa, där man kommer att kunna byta om en i taget.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra intiativ?
Tack för din röst!