Presskonferens hölls under dagen.
Presskonferens hölls under dagen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man häktad för barnvåldtäkt – har jobbat på 26 förskolor

En man sitter nu häktad för flera våldtäkter mot barn.


En man i 40-årsåldern sitter sedan en månad tillbaka häktad för våldtäkt mot barn.

– Min klient är ångerfull och samarbetsvillig. Han vill klara ut det som har hänt fullt ut, säger Esbjörn Svensson, försvarsadvokat till Aftonbladet.

Mannen har jobbat som förskolelärare på 26 olika förskolor och fyra skolor sedan 2012. Något som kom fram under kommunens presskonferens under torsdagen.

– Han har lämnat utdrag ur belastningsregistret vid tre tillfällen. Det har visat sig vara blankt, sa Kenth Olsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad, vid en presskonferens.

Enligt Kenth Olsson är det inte via barn eller anställda som man kommit på den misstänkte som är ostraffad sedan tidigare, utan på andra sätt. Föräldrarna till de barn som drabbats har fått information och enligt åklagaren kan det dröja till september innan rättegång kommer på tal.

– Jag kommer säkert behöva begära honom omhäktad två eller tre gånger till, säger han till Aftonbladet.

Flera barn ska ha drabbats.

– Vi har fått indikationer från polisen att det är mer än ett barn som ska ha drabbats. Vi är alla lika omruskade av det här. Det är fruktansvärt, säger Eva Mårtensson, informationschef på Kristianstads kommun till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.