Den misstänkta 35-åringens advokat är kritisk.
1 av 3
Den misstänkta 35-åringens advokat är kritisk. - Foto: TT Bild
Blomberg där Lisa hittades.
2 av 3
Blomberg där Lisa hittades. - Foto: TT Bild
Lisa Holm, 17.
3 av 3
Lisa Holm, 17. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Försvarsadvokaten: Polisens missar kan göra att Lisa Holm-fallet aldrig blir löst

35-åringens advokat riktar kritik mot polisens arbete.


Under måndagen stod det klart att obduktionsrapporten var färdigställd, samt att polisen hittat blodspår på den mördade Lisa Holms tillhörigheter.

Men polisens arbete är långt ifrån uppskattat av alla. Bland annat har Leif GW Persson uttalat sig om att han inte är säker på att polisen verkligen gripit rätt person. Nu går även Inger Rönnbäck, den 35-årige mannens advokat till attack, skriver GT.

– Det är den första tiden som är viktigast, säger hon. Och här kan det ha brustit har jag en känsla av. Jag har en oro över att man i inledningsskedet inte har agerat tillräckligt professionellt, att man har förlorat tid. Det kan visa sig vara ett bekymmer senare, säger hon och menar att det verkar som att polisen har varit för inriktade på hennes klient. Hon säger att det känns som att polisen redan bestämt sig för vem som är den skyldiga.

35-åringen nekar fortfarande till att ha något med mordet att göra.

Rönnbäck säger till GT att polisens bristande arbete kan leda till att fallet aldrig blir löst.

– Jag är rädd att man har släppt viktiga spår. I så fall kan det här bli ouppklarat. I värsta fall kan det bli så. Det här har gått till på något annat sätt än vi vet. Det kommer att visa sig när allt lyfts fram med allt större tydlighet, säger hon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!