Polisen: al Qaida och IS aktiva i Sverige

Talet sprids i sociala medier.


Tidigare i juli i år talade intergrationspolisen Ulf Boström från Göteborg inför 35 000 muslimer i London. Miljontals människor såg talet på tv och nu sprids klippet på det i sociala medier.

I sitt tal nämner Boström att några av de olika terrororganisationerna al Qaida, IS och Al-Shabaab verkar i Sverige.

"Vi har människor från alla länder, från alla kulturer, från alla religioner och representerade alla olika idéer finns i Sverige. Vi har alla grenar av islam. Vi har många av de olika terrororganisationerna, al Qaida, IS och Al-Shabaab", säger han i klippet.


Faksimil YouTube

Något som Säpo håller med om.

– Detta är något som vi har påpekat under många år, att extremister finns i Sverige, det är inget nytt, säger Fredrik Milder pressektreteare på Säkerhetspolisen till Nyheter24 och fortsätter:

– Vårt uppdrag är att se till att inte Sverige är en bas för rekrytering av terrorism och givetvis att vi inte i blir utsatta för terrordåd.

Se Boströms tal här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
IS-ledare dödad
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.