Här utmanar riksdagsledamoten sina kollegor att skänka sin lön

Här är riksdagsledamöterna som skänker sin lön till arbetet för flyktingar.


Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom och riksdagsledamot för Miljöpartiet, har sagt att hon kommer att skänka en månadslön till Röda korsets arbete för flyktingar.

Nyheter24 ställde därför frågan till samtliga riksdagsledamöter om de kommer att följa hennes fotspår.

En person som kommer att skänka sitt arvode från riksdagen till människor på flykt är Miljöpartiets Emma Hult. Hon uppmanar sina kollegor i Jönköpings län att göra samma sak i en gripande film som du kan se högst upp i artikeln.

Flera riksdagsledamöter skänker bort arvodet

Andra som kommer göra samma sak är Kristdemokraternas Emma Henriksson som säger att hon kommer att skänka sin riksdagslön men att detta är något hon gör varje år.

– För mig har det alltid varit självklart att dela med mig av vad jag har. Jag har gjort det en del men jag kan göra mer, säger hon till Nyheter24.

Vänsterpartiets Torbjörn Björlund säger att han kommer skänka en del av sitt arvode till olika konton.

Någon som svarat att han inte kommer att skänka sin riksdagslön är Moderaternas Jan Ericson.

– Bidrar på annat sätt och då inte bara när flyktingfrågan råkar hamna på tidningarnas förstasidor. Inte minst betalar jag väldigt mycket skatt varav en betydande del går till bistånd, katastrofhjälp och stöd via EU o FN till utsatta människor, säger han till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.