Här är Maria som hyllas i den nya reklamen.
Här är Maria som hyllas i den nya reklamen. - Foto: Instagram Faksimil

H&M:s nya modell hyllas – den första som bär hijab

H&M visar vägen för alla andra varumärken.


H&M:s nya reklamkampanj Close The Loop tokhyllas i sociala medier. Anledningen är att de använder sig av modellen Maria Hidrissi som bär slöja – flera utländska medier skriver att hon är "H&M:s första muslimska modell".

En användare skriver: GRYMT! Tack H&M. Det är många muslimska kvinnor som älskar att shoppa på H&M och nu älskar vi er ännu mer". Och en annan skriver: "Så glad att se en hijabi i er kampanj. Tack H&M".

Och så här skriver bloggaren Muslim Girl: "Maria Hidrissi är inte bara en modell i en kampanj, hon har fått folk att öppna ögonen. På ett enkelt och diskret sätt har hon fått andra att se på muslimska kvinnor utan rädsla eller förakt, och i stället med en sund nyfikenhet".

Dessutom skriver hon att hon hoppas att Maria Hidrissi kommer att ses i fler reklamkampanjer framöver – och att fler varumärken är modiga nog att visa upp muslimska kvinnor.

Här är Maria som vi hoppas får se mer av i framtiden:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.