"Nu har våra politiker visat EXAKT vad dom går för tillräckligt länge.
Nu får vi lösa detta själva med tanke på alla landsförrädare som inte vill vårt lands bästa." står det i eventet.
1 av 5
"Nu har våra politiker visat EXAKT vad dom går för tillräckligt länge. Nu får vi lösa detta själva med tanke på alla landsförrädare som inte vill vårt lands bästa." står det i eventet. - Foto: TT / Google Maps
"Sverige håller på att förfalla pga den okontrollerade flyktingströmmen." står det också. Detta ska de drygt 600 anmälda sätta stopp för på lördag klockan 13:00.
2 av 5
"Sverige håller på att förfalla pga den okontrollerade flyktingströmmen." står det också. Detta ska de drygt 600 anmälda sätta stopp för på lördag klockan 13:00. - Foto: Google Maps
Fredrik Marthell vill att de bildas köer till Sverige.
3 av 5
Fredrik Marthell vill att de bildas köer till Sverige. - Foto: TT
När Nyheter24 ringer upp Polisen känner pressekreteraren inte till eventet.
4 av 5
När Nyheter24 ringer upp Polisen känner pressekreteraren inte till eventet. - Foto: TT
Bland annat vill de stoppa trafiken över Öresundsbron.
5 av 5
Bland annat vill de stoppa trafiken över Öresundsbron. - Foto: TT

De försöker stänga Sveriges gränser i dag: "Ska bli tvärstopp"

I ett event på Facebook samlas personer som vill stänga all trafik in i och ut ur Sverige.


Mer än 2 000 personer har har samlats i Facebook-eventet "Nu stänger vi Sveriges gränser". De vill på egen hand sätta stopp för människor som anländer till Sverige.

För tre veckor sedan gick ett hundratal finländare samman vid Torneå och bildade en mänsklig mur vid gränsen mellan Finland och Sverige. Det har inspirerat till ett liknande event i Sverige.

"Vi måste styra upp detta själva, innan det är försent.
Nyligen gick hundratals Finländare samman och blockerade gränsen mot Sverige.
Nu ska vi göra likadant." står det i eventet.


Bildkälla: TT

Fredrik Marthell har startat eventet som uppmanar till att "stänga gränserna" nu på lördag klockan 13.00.

– Det är inte konstigare än att ställa sig och blockera, det behövs inte många, säger han till Nyheter24.

Marthell berättar att de ska sätta stopp för att människor tar sig in i och ut ur Sverige vid vägar och färjeterminaler runt om i landet. Själv kommer han att vara på plats någonstans i närheten av Malmö för att sätta stopp för trafik över gränsen.


Beskrivningen i eventet. Bildkälla: Faksimil / Facebook

Marthell säger att den planerade stängningen av gränserna inte handlar om hat mot människor utan endast är en markering mot politikerna. Han anser också att det kan göra nytta eftersom "Sverige håller på att förfalla på grund av den okontrollerade flyktingströmmen" som det står i beskrivningen på Facebook.

– Egentligen blir det ju en avlastning för våra myndigheter som inte klarar av det här, säger han.

Han menar att alla svenskar som inte motsätter sig att Sverige tar stor ansvar under flyktingkrisen är landsförrädare och att många blivit manipulerade.

– Sluta låta media manipulera svenskarna till att tro att Putin är så farlig, han är den enda som lyckats bomba IS, säger han och även:

– Så har vi Hans Rosling, han manipulerar hela svenska folket.

Kommer ni att kontrollera personer och vilka ni släpper in i landet?

– Det tänker vi definitivt inte göra. Vi ska stoppa allt, helst ska det bli köer in i Danmark. Det ska vara tvärstopp så politikerna ser vilket problem det är, säger han.


Bildkälla: TT

Har ni tänkt på vad ni ska göra om polisen kommer?

– Ja, visst har vi tänkt på det. Om vi är tillräckligt många, vad ska de göra? Vi är inte där för hat eller mot invandrare på något sätt. Det är mot politikerna som svikit oss väljare, säger Marthell.

Om personerna faktiskt utför en protest där de stänger gränserna kommer polisen att agera därefter. Mats Karlsson, chef i polisområdet Malmö, säger till Nyheter24 att polisen känner till eventet och agerar efter vad som sker.


Bildkälla: TT

– Vi känner till det, det här uppropet har funnits en tid. Vilka åtgärder vi vidtar kommenterar vi inte, säger Karlsson.

– Man får inte agerar hur man vill. Det är brottsligt och vem som helst förstår att det kan vara farligt att ge sig ut på järnvägsspår, säger han och lägger till:

– Medborgarna kan vara lugna, vi vidtar de åtgärder som krävs.

Som reaktion på gruppen har även Facebook-gruppen "Nu stänger vi INTE Sveriges gränser" startats. Den har i nuläget samlat nästan 2 500 personer.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!