Åh nej!
1 av 4
Åh nej!
Nu är det dags igen.
2 av 4
Nu är det dags igen. - Foto: TT
Även om det inte lär bli så här farligt till en början.
3 av 4
Även om det inte lär bli så här farligt till en början. - Foto: TT
Men snart nog ser Stockholm ut så här.
4 av 4
Men snart nog ser Stockholm ut så här. - Foto: TT

Åh, nej! Nu varnar SMHI för snö och storm i Sverige

Det är uppenbarligen dags igen. Nu varnar SMHI för snö och storm i delar av Sverige.


Nu är det roliga definitivt över. I alla fall om du är i närheten av fjällen. Nu varnar nämligen SMHI för hård vind och snö i fjällkedjan.

– Det är ett lågtryck som passerar över norra Skandinavien som gör att det blir blåsigt över hela Sverige. Men det kraftigaste vindbandet ligger över västra fjällen, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMH till Aftonbladet och fortsätter:

– Varningen gäller framförallt vinden, som kan bli mycket hård på sina håll. I kombination med nederbörd kan det bli besvärligt med dålig sikt. Fjällmiljöerna är ofta ganska oskyddade, och vistas man där blir man väldigt utsatt för vädrets makter.

En klass 1-varning för kraftig nederbörd och hårda vindar är utfärdad i Lapplands- och Jämtlandsfjällen. Dessutom är klass 1-varningar för hårda vindar är utfärdade för hela Östersjön samt Kattegatt och Skagerack, skriver Aftonbladet.

Men – framåt helgen ser det bättre ut. Lördagen kan till och med bli en rätt så somrig dag.

– I Östersjölandskapen kan det bli omkring 20 grader varmt i morgon. På lördag ser det riktigt lovande ut i stora delar av landet, säger Lovisa Andersson till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!