1 av 3
- Foto: marenabeaute.com
2 av 3
- Foto: marenabeaute.com
3 av 3
- Foto: marenabeaute.com

Hon har skapat det första sminkmärket för afrosvenskar

Diarry Maréna var trött på utbudet på smink så hon bestämde sig för att hon vill erbjuda ett bredare sortiment.


Make up-artisten Diarry Maréna, 30, var trött på att sminkutbudet för mörkare hudtoner var näst intill obefintligt jämfört med smink för ljusare hudtoner.


Marenabeaute.com

Diarry har jobbat på varuhus som både Kicks och Åhléns där utbudet av smink inte funnits för alla och den största ursäkten från olika märken har varit att efterfrågan inte är tillräckligt stor.

– När jag jobbade som makeup-artist i olika butiker bad jag dem beställa in olika märken, men det hände aldrig någonting, säger Diarry till Sydsvenskan.


Marenabeaute.com

Blandade egna färger

– Mina mörkhyade kunder ville ofta veta hur jag sminkade mig och med vad. Men på den tiden blandade jag olika färger för att få till en nyans som passade för mig och det var krångligt trots att jag är makeup-artist. Ljushyade behöver aldrig tänka på sådant här, de kan bara springa in i vilken affär som helst, säger Diarry till Sydsvenskan.

Så för sju år sedan började Diarry utveckla märket Maréna Beauté som lanseras på torsdag, som är Sveriges första sminkmärke för mörkare hudtoner för att kunna erbjuda fler människor samma valmöjlighet som de med ljus hud har när de ska välja smink.


Marenabeaute.com

– Jag brukar säga så här: när din bas är perfekt blir resten strålande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!