SD utesluter sex personer från partiet

Sverigedemokraterna har efter ett extrainsatt möte uteslutit sex personer ur partiet.


Partistyrelsen har precis avslutat ett extrainsatt möte.

Det står efter det klart att sex personer utesluts ur Sverigedemokraterna, skriver Aftonbladet.

– Bland annat under mötet som hölls i dag så behandlades tio ärenden med koppling till det gamla ungdomsförbundet. Fyra har fått en varning och de resterande sex handlar om uteslutning, säger Linda Myrin, pressekreterare vid Sverigedemokraternas Riksdagsgrupp, till Aftonbladet.

Sammanlagt ska samtliga tio i SDU:s styrelse ha varit uppe för diskussion när det gäller uteslutning, men endast sex ska ha uteslutits.

De uteslutna är enligt en källa till Nyheter24 ordförande Jessica Ohlson, vice ordförande Adam Berg, Filip Djupenström, Johan Juthberg, Sara Engström och Eric Myrin.

En av de uteslutna är SDU:s vice ordförande Adam Berg. Han tycker det är "mycket tråkigt" att han uteslutits, och han är mycket kritisk mot Jimmie Åkesson och partiledningen.

– Jag har ägnat stora delar av det senaste halvåret till att söka samverkan med ledande personer i partiet, bland annat Jimmie Åkesson, i syfte att få till ett välfungerande samarbete mellan SD och SDU. De har då utlovat möten för att diskutera framtiden, men istället har de svarat med att klippa banden med SDU samt utesluta mig och flera andra, säger Berg till Nyheter24, och fortsätter:

– Det är väldigt tråkigt att det ska sluta såhär, och det är framför allt väldigt skrämmande att se att Sveriges tredje största parti saknar all form av respekt för grundläggande demokratiska värderingar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!