Det har brunnit på 13 planerade flyktingförläggningar sedan i somras.
1 av 3
Det har brunnit på 13 planerade flyktingförläggningar sedan i somras. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen misstänker i flera fall att de är anlagda.
2 av 3
Polisen misstänker i flera fall att de är anlagda. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det här är bilder från en av de mest uppmärksammade bränderna, i Munkedal.
3 av 3
Det här är bilder från en av de mest uppmärksammade bränderna, i Munkedal. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Efter bränderna: Adresser till asylboenden hålls hemliga

Efter de många bränderna på asylboenden runt om i landet ska Migrationsverket hemlighålla var nya flyktingförläggningar kommer att öppnas.


Sedan sommaren har det brunnit på 13 planerade asylboenden i Sverige. För att öka säkerheten ska Migartionsverket nu sekretessbelägga adressregistren över befintliga och kommande flyktingboenden, enligt Dagens Nyheter.

– Det ska inte vara möjligt att få ut en fullständig lista på adresser till asylboenden, säger Migrationsverket operativa chef Mikael Ribbenvik till tidningen.

I många fall misstänker polisen att bränderna har varit anlagda och hatbrottsmotiv är inte uteslutet. Även Säkerhetspolisen hjälper nu till i utredningen.

– Men vi kapitulerar inte från anläggningar, staten kan inte låta sig skrämmas av detta, säger Ribbenvik till Dagens Nyheter.

Tonen i sociala medier har varit hård, och Sverigedemokraterna i Lund har kritiserats för att hetsa sedan de spridit adresser till boenden från sin Facebooksida.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.