Lisa Holm rättegången.
1 av 3
Lisa Holms pappa berättar om det desperata sökandet efter Lisa. - Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
Rättegången.
3 av 3
Rättegången. - Foto: tt bild

Här berättar pappan om desperata sökandet efter Lisa Holm

Pappan: "Jag och min fru var där på eftermiddagen. Jag hade alla möjligheter att ta mopeden och köra hem den. Men hon ville klara av det."


I dag hörs Lisa Holms pappa i rättegången mot den mordmisstänkte Nerijus Bilevicius. Och det är en gripande historia pappan berättar för rätten, om hur Lisa var lycklig över att ha fått moped och mopedkörkort.

– Jag var drivande och det ångrar jag nu något fruktansvärt. Den här dagen skulle vi prova att köra moped, berättar pappan.

Han berättar om hur han och Lisa Holms mamma var och hälsat på Lisa på jobbet samma dag.

– Hon tyckte att vi störde, hon ville göra sitt jobb. "Försvinn", sa hon.

Pappan berättar om hur han känner skuld, att han hade kunnat ta mopeden hem den dagen, men att Lisa övertalade honom att hon själv skulle köra.

– Det man kan grubbla över var att jag och min fru var där på eftermiddagen. Jag hade alla möjligheter att ta mopeden och köra hem den, det var kastvindar. Men hon ville klara av det, hon var så lycklig, säger pappan i rättegången, enligt Skaraborgs Läns Tidning.


Senare, när inte Lisa kommer hem, kör pappan mot Blomberg där hon jobbade. Han letar i diken och kollar efter trafikolyckor. När han kommer fram till kaféet där Lisa jobbar ser han mopeden och blir lugn. Men han bli orolig när han ser att nycklarna sitter i. Det är då sökandet efter Lisa börjar.

– Jag hoppades fortfarande, men nu kändes det dåligt på riktigt, säger pappan under rättegången, enligt Skaraborgs Läns Tidning.

Fem dagar senare, den 12 juni, hittas Lisa död.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!