Värmen håller i sig ett tag till.
1 av 3
Värmen håller i sig ett tag till.
Ingen snö i sikte.
2 av 3
Ingen snö i sikte. - Foto: TT
Höstiga träd.
3 av 3
Höstiga träd. - Foto: TT

Så länge stannar höstvärmen kvar

Vintern står inför dörren – eller gör den det? Höstvärmen ligger kvar och rekordtemperaturer har noterats, något som kommer att hålla i sig ett tag framöver.


Det är tiden på året då tågen står still, bussar slutar gå och broddarna åker på (om du är tant eller gubbe). Men inte i år, inte.

Hösten är varm och än så länge är det ingen vinter i sikte. Det har slagits värmerekord, bland annat i Delsbo i Hälsingland där det var hela 15,9 grader under mångaden, skriver Aftonbladet.

Bildkälla: TT

I Malung, Dalarna, låg temeraturen på 13,8 grader och Grunnan i Västerbotten var inte så mycket sämre med sina 12,6 grader. Och värmen håller i sig, enligt SMHI i tio dygn till, skriver Aftonbladet.

– Riktigt mild novemberluft har kommit in över landet och jag ser inget omslag tills vidare, säger Sandra Andersson från SMHI till tidningen och fortsätter:

– På torsdag börjar det komma in lite svalare luft och mot slutet av veckan blir det lite lägre temperaturer, men det är fortfarande ganska milt för årstiden.

Bildkälla: TT

Någon sol lär det dock inte bli, i alla fall inte i Götaland och Svealand. Längre norrut kan det däremot bli en riktigt fin vecka.

– Helgen är lite osäker. det blir ostadigare och ett regnväder ska passera, men temperaturen kommer återigen ligga omkring 10 grader ända upp i sydligaste Norrland, säger Sandra Andersson till Aftonbladet.

Den som inte plockat fram termobrallorna och dunfodralet ännu kan med andra ord vara lugn. Winter is not coming ännu.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha vinter?
Tack för din röst!