Men inte för att hjälpa till på plats precis.
1 av 2
Men inte för att hjälpa till på plats precis. - Foto: TT Bild
På reklambladen står det lögner om Sverige.
2 av 2
På reklambladen står det lögner om Sverige. - Foto: Privat

SD sprider lögner till flyktingar – med reklamblad

Sverigedemokraterna är på plats på Lesbos för att dela ut flygblad med osanningar om Sverige för att avskräcka flyktingar att komma hit.


Sverigedemokraterna är just nu på plats på Lesbos stränder dit många flyktingar anländer. Man kan ju tro att de är där för "att hjälpa till på plats" som de brukar tjata om, men riktigt så är det inte.

De är snarare där för att dela ut flygblad för att avskräcka flyktingar för att ta sig till Sverige., vilket SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein bekräftat för Aftonbladet. Det hela ska vara en del av deras kampanj i Europa, skriver Aftonbladet.

– Vi delar ut flygblad och informerar om Sverige, vad som gäller i Sverige i dag och vad som väntar där, säger han.

Bild:Privat

Men det är inte riktigt sanningen som de förmedlar om Sverige. De har istället skrivit en del lögner för att avskräcka flyktingarna. Till exempel påstår SD att halalslakt och att bära niqab och burka kommer att förbjudas i Sverige. Men Wallerstein vill inte kommentera detta.

– Det är våra politiker som får kommentera det, jag är kommunikationschef. De sitter i partistyrelsemöte nu fram till i eftermiddag.

Förutom att dela ut lappar med osanningar fotograferar de flyktingar för att "dokumentera" vad som händer. En som reagerade var Hanna Thåström som också är där.

– Jag blev väldigt upprörd, för det är inte mänskligt att stå att titta på när människor befinner sig i en krissituation. Att stå och filma folk som kanske inte vill bli filmade, säger hon till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!